Balıkçılık Avşa’da baba mesleği. Yerli halk küçük ve büyük tekneleri ile her sabah denize açılarak balığın en tazesini ve lezzetlisini sofralara taşıyorlar. Sahildeki restoranlar ve kafeler de menülerini denizden çıkan enfes mahsullerle oluşturuyorlar.

Hafızalarınıza kazınacak ve romantik anlar yaşatacak günbatımı manzaraları eşliğinde ızgarada pişen balıklar, midye tavalar, Rum ve Türk mezeleri masalarınızı süsleyecek. Otellerin restoranları da Türk ve dünya lezzetlerinden sunduğu diğer örneklerle sizlere alternatif olabilir.

Yöresel Tatlar, Sıcacık Sohbetler

Türkeli ve Yiğitler köylerinin hanımlarının ellerinden yiyeceğiniz gözlemeler ve tatlılar da size hem adayı tanıma fırsatı verecek hem de yeni tarifler öğrenmenizi sağlayacak. Adanın dünyaca bilinen bir diğer lezzeti de şarapları. Büyülübağ şarabı ve Bortaçina şarap evi tatilcilerin damak zevklerine özel hazırlanıyor.

Avşa’ya gelmişken:

  • Izgara balıklar
  • Midye tava
  • Bağ üzümleri
  • Bortaçina Şarap Evi’nin farklı lezzetlerini
  • Gözleme
  • Köy ekmeği
  • Bal ve tereyağları tatmadan dönmeyin.